Cvijeće u spomen na 26 Sarajlija ubijenih u redu za kruh

Izaslanstva Kantona Sarajeva, Grada Sarajevo i Općine Centar u nedjelju su položili cvijeće na spomen obilježje na mjestu masakra u ulici Ferhadija između brojeva 5 i 12 u znak sjećanja na 26 poginulih Sarajlija. Počast žrtvama masakra odao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Kantonalni premijer Fikret Musić naglasio je da je ovo tužna godišnjica, a kojih u Sarajevu nažalost ima mnogo. “Ovih 26 Saralija poginulo je samo što su čekali u redu za kruh, odnosno jer su željeli živjeti dostojanstveno i slobodno. Zato šaljemo poruku svijetu da ovo što se dogodilo u Sarajevu – sustavno agresorsko ubijanje, ne smije nitko nikada zaboraviti, ni međunarodna zajednica ni ujedninjena Europa, da se nigdje nikada ne ponovi”, kazao je Musić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisjetio se kada se prije 20 godina našao u neposrednoj blizini mjesta masakra u kojem je pored poginulih bilo i 108 lakše i teže ozlijeđenih Sarajlija. “To je jedna od najužasnijih stvari koje sam u životu vidio. Masakr nije bio trenutak, to je trajalo minutu i ostao je kao jedan najstravičniji događaja u mom životu”, rekao je Izetbegović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*