Da su danas izbori, Milan Bandić bi pobijedio SDP-ovca Ranka Ostojića

ostojic-bandicDa su danas izbori Milan Bandić imao bi pobjedu u prvom krugu ali i dobru psihološku prednost pred drugi krug izbora, posebice pred Rankom Ostojićem. Donosi to ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV koje je proveo Ipsos Puls.

Milan Bandić bi u prvom krugu da su danas izbori osvojio 36,3 posto glasova. Rajko Ostojić kao kukuriku kandidat imao bi 23 posto birača uz sebe, objavio je Dnevnik.hr.

Od ostalih kandata tu je Vladimir Ferdelji kao kandidat HSLS-a i HSS-a s osvojenih 12,3 posto glasova, a HDZ-ov kanddiat, ako to bude Željko Reiner imao bi potporu 8,1 posto birača. Branko Vukšić osvojio bi pak 8 posto birača, a neodlučnih bi bilo 10 posto Zagrepčana.

No rezultat može biti i drugačiji ako HDZ ima drugog kandiata – Domagoja Miloševića. Bandić bi neznatno povećao prednost na 37,3 posto kao i Rajko Ostojić na 24,9 posto. Ferdelji bi imao 14 posto birača a Branko Vukšić njih 7,6 posto. Domagoj Milošević osvojio bi za HDZ 5,9 posto birača ili manje od Reinera, a neodlučnih je 8,9 posto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*