Dačić: Jako je opasno to što Hrvatska ulaskom u EU postaje nezainteresirana za odnose sa susjedima

Srbijanski premijer Ivica Dačić ocijenio je danas da je “jako opasno to što Hrvatska ulaskom u EU prestaje biti zainteresirana za dobre odnose sa susjedima”, javlja portal mondo.rs

“Posljedice takvog odnosa već osjeća i Bosna i Hercegovina”, rekao je u petak Ivica Dačić na Beogradskom sigurnosnom forumu u hotelu Hayat.

Dačić je naglasio kako će s Hrvatskom morati obnoviti inicijativu da građani mogu u dvije zemlje putovati samo s osobnom iskaznicom, bez putovnice, javlja mondo.rs.

“To je više u interesu Hrvatske, prvenstveno zbog turista iz Srbije. Hrvatska takav sporazum već ima s BiH i Crnom Gorom”, rekao je Dačić.

Dačić je kazao i kako su prije dvije godine predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i tadašnja premijerka Jadranka Kosor prihvatili tu njegovu inicijativu, ali da je do danas izostala “pravna i politička realizacija”.

Srbija takav sporazum već ima s BiH, Makedonijom i Crnom Gorom.

“Sve države Balkana dužne su surađivati u interesu svojih građana i ne smiju se eurointegracijski procesi u bilo kojoj zemlji kočiti pod bilo kakvim izgovorom, jer bi to destabiliziralo regiju”, zaključio je Dačić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*