Damir Hadžić: Zasad je suvišno je i govoriti o hrvatskom TV kanalu

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH iz starog saziva Vijeća ministara pripremilo je, u prosincu prošle godine, nacrt teksta izmjena i dopuna Zakona o javnom RTV sistemu BiH i zakona o javnom televizijskom kanalu na hrvatskom jeziku.

Kako je tim povodom izjavio tadašnji ministar Rudo Vidović, nakon toga je trebalo uslijediti upućivanje tog teksta u parlamentarnu proceduru. Prije toga je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH svojim zaključkom obvezao Vijeće ministara BiH i resorno ministarstvo da pokrenu proceduru uspostavljanja javnog televizijskog kanala na hrvatskom jeziku.

Ukratko, sve je navodilo na zaključak da je donošenje zakona, a onda i pokretanje TV kanala na hrvatskom jeziku. No, tako je samo izgledalo.

U današnjem Dnevnom avzu je, naime, aktualni ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadži, koji je i potpredsjednik SDP-a BiH, praktički rekao da od toga neće biti ništa.

Naime, upitan kako će se odrediti prema aktivnostima koje je na pokretanju hrvatskog kanala poduzeo njegov prethodnik, Hadžić je rekao:

“Točno je da je pokrenuto dosta stvari u tom pravcu i da će jedan dokument od radne grupe biti prezentiran Vijeću ministara. Smatram da mi prvo moramo riješiti pitanje ukupnog javnog servisa.

Javni servis pokušat ćemo napraviti potpuno neovisnim i izbjeći evidentne animozitete jednog servisa u odnosu na drugi, tužbe koje su pokrenute… Potrudit ćemo se da budemo medijatori.

Bez takvog servisa suvišno je i govoriti o narednim fazama, a kamoli o hrvatskom kanalu. On može biti ozbiljna priča tek kada se identificira da je to interes ne samo hrvatskog nego svih naroda.”

1 Comment

  1. Nije mogao bolji čovjek doći na mjesto ministra komumikacij i saobračaja, mlad čovjek,pametan, uspješan i prije svega dobar. Samo naprijed Damire pozdrav iz Tuzle

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*