Danas novi sastanak šestorice, ne očekuje se dogovor

Danas se u sjedištu SDP-a u Sarajevu sastaju predsjednici članica kolegija Parlamentarne skupštine BiH Zlatko Lagumdžija, Dragan Čović, Božo Ljubić, Sulejman Tihić, Milorad Dodik i Mladen Bosić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uoči sastanka je izjavio kako je siguran da će biti održan jedan kvalitetan sastanak koji će dati priliku da se dogovore o svim zakonima koji su preduvjet za euroatlantski paket BiH. Dodao je da je “umjereni optimist” i da se nada da će taj optimizam biti ohrabren i od onih koji su “stvorili ambijent u kojem se BiH može urediti bez hrvatskog naroda i uspostaviti bilo kakva vlast u BiH”.

No, Dnevi avaz piše, pozivajući se na neke od izravnih sudionika sastanaka održanih u utorak navečer u sjedištu Vlade FBiH, piše da predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija tijekom razgovora u četiri oka s čelnicima dva HDZ-a Draganom Čovićem i Božom Ljubićem nije uspio postići nikakav dogovor u vezi s budućim izgledom Vijeća ministara BiH i raspodjelom pozicija. S tim u vezi, piše Avaz, mogli su se čuti komentari da će današnji sastanak jednostavno biti – “šupalj”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*