Danas se obilježava 21. obljetnica stradanja Škabrnje

Obilježavanje 21. obljetnice stradanja Škabrnje na sam dan stradanja Škabrnje, 18. studenog započinje okupljanjem izaslanstava u 10 sati u zgradi općine, a u 10,30 sati bit će položeni vijenci na Spomen-obilježju masovne grobnice.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodit će svetu misu u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (11 sati).

Središnja komemorativna svečanost na Trgu dr. Franje Tuđmana počinje u 12 sati, nakon koje će se Kolona sjećanja krenuti prema središnjem križu i Spomen-obilježju za sve poginule u Domovinskome ratu na mjesnom groblju sv. Luke u Škabrnji gdje će u spomen na stradale biti položeni vijenci.

Komemoraciji će, uz obitelji stradalih, nazočiti potpredsjednica Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec kao izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke te drugi dužnosnici i predstavnici lokalnih vlasti, stranaka i udruga.

Trodnevno obilježavanja 21. obljetnice stradanja Škabrnje kada su 18. studenog 1991. JNA i pobunjeni Srbi ubili 48 civila i branitelja počelo je u subotu Kolonom sjećanja.

U Koloni sjećanja bila je cijela Škabrnja, obitelji stradalih mještana i poginulih branitelja, ratni zapovjednici i branitelji Šabrnje, te predstavnici braniteljskih udruga, a Škabrnju su ove godine posjetili i članovi Udruge poginulih i nestalih branitelja Domovinskoga rata iz Slavonije i kontinentalnog dijela Hrvatske, 50-ak djece poginulih branitelja iz Vukovara, Ćelija, Nove Gradiške, Osijeka, Vinkovaca i drugih gradova diljem Hrvatske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*