Davor Bernardić novi predsjednik zagrebačkog SDP-a

Davor Bernardić novi je predsjednik zagrebačkog SDP-a, odlučili su danas članovi te najveće SDP-ove gradske organizacije. Bernardić je u drugom krugu unutarstranačkih izbora osvojio 63,3 posto glasova, a njegov protukandidat Ivo Jelušić dobio je 36,7 glasova članova zagrebačkog SDP-a. Na izbore je izašlo 3757 članova SDP-a.

Bernardić, saborski zastupnik SDP-a i bivši čelnik Foruma mladih te stranke, rođen je 1980. u Zagrebu, gdje se školovao i diplomirao kao inženjer fizike, a pohađa i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu. Zastupnik u Zagrebačkoj skupštini postaje 2006., a tu je dužnost obnašao do travnja 2009. Od početka 2008. je “sjedi” u SDP-ovim zastupničkim klupama u Hrvatskom saboru, gdje je član nekoliko parlamentarnih odbora.

Zagrebačko SDP-ovo članstvo ove je i prošle nedjelje biralo samo predsjednika gradske organizacije te čelnike mjesnih organizacija, dok će se za sve ostale funkcije u zagrebačkom SDP-u izbori održati na konvenciji u lipnju, na kojoj će pravo glasa imati 490 stranačkih izaslanika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*