Davutoglu i Radmanović se nisu sastali zbog zastave RS ili priče s Dodikom?

Turska veleposlanstvo u BiH priopćilo je danas da je iznenađeno izjavama predsjedatelja Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da do susreta s ministrom vanjskih poslova Turske Ahmetom Davutogluom nije došlo jer se navedeni susret nije mogao realizirati u zadano vrijeme, kao i da je turska strana tražila da tijekom sastanka bude skinuta zastava Republike Srpske (RS).

– Iznenađeni smo budući da su na zajedničkoj press konferenciji koja je bila organizirana nakon susreta ministra Davutoglua i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na fontu bile postavljene sve tri zastave, zastava BiH, Turske i entiteta Republike Srpske, navodi se upriopćenju Veleposlanstva.

Dodaje se da je Davutoglu, usprkos želji da se sastane s Radmanovićem, izrazio žaljenje zbog nemogućnosti realiziranja tog susreta u planiranom vremenskom okviru, budući da je razgovor koji je prethodno imao s predsjednikom RS bio sveobuhvatnog i izuzetno detaljnog kartaktera i da je shodno s tim trajao duže od vremena predviđenog za njegovo održavanje.

Iz turskog veleposlanstva navode da je s ovim stavom i situacijom upoznat i predsjednik RS Milorad Dodik, koji je, kako kažu, naglasio da će cijelu situaciju prenijeti Radmanoviću.

Podsjetimo, iz Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH jučer je priopćeno da je Radmanović otkazao sastanak s Davutogluom nakon što je tursko izaslanstvo trađilo skidanje zastave Republike Srpske iz dvorane za sastanke u Palati Republike u Banja Luci i zbog kašnjenja turskog šefa diplomacije 75 minuta na već pomjereni termin sastanka.

4 Comments

  1. Sto ta Turska hoce. Zavladati sa B.Hercegovinom. Trska ona je odgovorna, zlocin koji su prilikom okupacije i unistenj Bosanskog Kraljevstva. Stavljanje B. i Hrcegovacke zastave. B. i Hercegovina nema zastave tu zastvu nije odbrio naro tu zastavu drugi su nametnuli.

  2. Ovo je prilika i da se ja izinvim Mariji, za uvredljiv ton i post prepun afekta. Da mi je sada ova smirenost lišena bilo kakvog afekta i viška emocija, post bi drugačije izgledao iako bi mu suština bila ista.Molim svoje čitaoce da obrate pažnju na u kategoriji Vesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*