Dinamo se strašnim debaklom oprostio od Lige prvaka

Popularni crtani lik kojota ima valjda više taktičke providnosti i dostojanstva od Dinama! Prije će šeprtljavi kojot uloviti pticu trkačicu nego Dinamo bod u Ligi prvaka. Uz Dinamove nogometaše svaki suparnik izgleda baš tako – kao ptica trkačica! No, misija maksimirske momčadi ove večeri nije bio lov na bod, nego lov na obranu ono malo preostalog dostojanstva. I nije uspjelo!

Tako se na Dinamov večerašnji debakl na Maksimiru osvrnuo novinar zagrebačkog Vjesnika.hr

Dinamo se oprostio od Lige prvaka katastrofalnim porazom od francuskog Lyona. U šestom kolu skupine D Lyon je slavio na Maksimiru s čak 7:1. Jedini pogodak za Dinamo postigao je Mateo Kovačić u 40. minuti, a strijelci za Lyon bili su Gomis (45, 48, 52, 70), Gonalons (48), Lisandro (64) i Briand (75).

S pet poraza Dinamo nije imao nikakvih izgleda za prezimljavanje u Europi, ali se nadao kako će se od ovogodišnje Lige prvaka oprostiti barem s jednim osvojenim bodom, no doživio je najteži europski poraz.

U istom članku dalje piše: “Kada je Gomis zakucao loptu za vodstvo Lyona sa čak 6-1, pogled na semafor bio je doista mučan. Ne zbog rezultata, već zbog toga što je u pitanju bila tek 70. minuta! Završilo je sa 7-1. Istim je rezultatom, primjerice, lani u Ligi prvaka Lyonov sunarodnjak Marseille pobijedio Žilinu, također u gostima.

Gomisovim je pogotkom zagrebačka momčad i statistički postala najslabija u povijesti Lige prvaka! Bilo je momčadi koje su natjecanje završile sa nula osvojenih bodova, ali nitko nikad nije upisao razliku pogodaka -19! Dosadašnji je rekorder bio moskovski Spartak s -17.

Možda bi najbolje bilo da se sudac Clattenburg, nakon što je isključio Jerka Leku, došetao do Dinamove klupe, isukao crveni karton Krunoslavu Jurčiću, potom se uspeo do svečane lože i isti taj crveni karton pokazao Zdravku Mamiću! Zašto Jurčiću? Zato što je Dinamo dotjerao do statusa najgore momčadi u povijesti Lige prvaka i zato što vrijeđa kompletnu javnost tvrdnjama da je to »kruta realnost«. Zašto Mamiću? Zato što uporno drži istoga ovog trenera unatoč gotovo kompletnom otporu i snebivanju cjelokupne javnosti još od njegova dolaska u ljeto ove godine!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*