Dinko Mikulić, pomoćnik hrvatskog ministra branitelja, uhićen zbog traženja mita od 250.000 eura

Zbog osnovane sumnje da je primao mito jutros je uhićen Dinko Mikulić, pomoćnik hrvatskog ministra branitelja, u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Sumnja se da je Mikulić, kao ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove, od lipnja 2005. do prosinca 2012. od jednog trgovačkog društva tražio da mu isplati 250.000 eura, kao protuuslugu što je to društvo odabrano kao prodavatelja stanova na području Varaždina mimo stvarnih potreba i suprotno propisanim uvjetima.

Mikuliću je prilikom kupnje stanova za 2005. i 2006. isplaćeno 50.000 eura. Godine 2008. zatražio 100.000,00 eura, a nakon primitka ponude osigurao je da Ministarstvo branitelja uputi prijedlog Vladi o potrebi kupnje stanova od navedenog društva. Nakon što je sklopljen kupoprodajni ugovor, do prosinca 2012. osumnjičenik je od drugog suvlasnika i člana Uprave društva nekoliko puta tražio da mu isplati daljnjih 100.000 eura.

Nakon što njegovu zahtjevu nije udovoljeno zbog nedostatka sredstava, osumnjičenik je tražio da mu se u vrijednosti traženog iznosa preda odgovarajuća nekretnina ili da mu se navedeni iznos isplati plaćanjem fiktivnih računa koje bi društvu ispostavila društva prema njegovoj uputi.

Neslužbeno se doznaje da je Mikulić mito tražio i dobijao od tvrke Stanoing. Ta tvrtka danas ima višemilijunske dugove. Direktor Eduard Brumen sa šestoricom kolega u veljači je uhićen pod sumnjom da su izvlačili novac iz stambene pričuve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*