Djelatnici Veleposlanstva BiH u Beogradu pružili konzularnu pomoć uhićenom Božidaru Vučureviću

Povodom uhićenja Božidara Vučurevića, Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Beogradu preuzelo je uobičajene aktivnosti u obliku konzularne zaštite. Djelatnici Veleposlanstva BiH su, odmah po saznanju o uhićenju, posjetili Božidara Vučurevića u pritvorskoj jedinici u Šapcu, te mu ponudili svu neophodnu konzularnu pomoć, priopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Inače, ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević saslušan je u Višem sudu u Šapcu i određen mu je pritvor, izjavio je u ponedjeljak navečer glasnogovornik tog suda Slobodan Velisavljević, prenio je RTS.

Velisavljević je rekao da je Vučurević, koji je građanin Bosne i Hercegovine, uhićen na graničnom prijelazu Mali Zvornik na osnovu međunarodne tjeralice koju je raspisala Republika Hrvatska.

Po riječima Velisavljevića, nakon uhićenja Vučurević je predan dežurnom istražnom sudcu Višeg suda u Šapcu koji ga je saslušao.

Ratni gradonačelnik Trebinja i jedan od osnivača Srpske demokratske stranke (SDS) u BiH Božidar Vučurević uhićen je u ponedjeljak na graničnom prelazu Karakaj između Zvornika i Malog Zvornika. Hrvatska ga tereti za ratne zločine počinjene u prvoj polovini devedesetih, uključujući i kampanju granatiranja Dubrovnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*