Dnevni avaz: Brčaci zgroženi uhićenjem Abedina Smajića

brcko1 Nakon što je policija u Brčkom pritvorila Abedina Smajića pod sumnjom da je svojim pisanjem po pojedinim internet-forumima širio vjersku mržnju i netoleranciju, “Dnevni avaz” piše da je javnost u Distriktu zgrožena ovim postupkom nadležnih institucija jer, osim računala, policija nije našla ništa drugo. “Avaz” prenosi izjavu osobe koja je “pozvala dopisništvo ‘Dnevnog avaza’ u Brčkom i nije željela da joj objavljujemo ime, koja kaže: “Policija još nije otkrila autore tekstova na pojedinim portalima u kojima je pozivano na ispisivanje grafita po brčanskim džamijama, kao i na njihovo rušenje. Također, policija u Brčkom još nije otkrila tko je zapalio Sud u Brčkom, a o svemu tome se piše na sajtu www.brckoforum.rs.sr, ali kada se radi o Bošnjacima, onda hitro djeluju.”
Navodi se i izjava imama u Savskoj/Atik džamiji Bahrije ef. Smajića, osumnjičenikova oca, da je u “Skupštini Brčkog prije rata slušao prijedloge o podjeli grada”. “Upravo na Savskoj/Atik džamiji ispisivani su grafiti ‘Nož, žica Srebrenica’ i ‘Balije, selite se, ovdje vam nije mjesto’, no gospoda iz Tužiteljstva i policije nije se previše bavila ovim stvarima, kao ni ubijanjem civila i silovanjima tijekom rata, jer im je glavna preokupacija bila bavljenje džamijama, imamima i njihovom djecom s obzirom na to da su oni ‘opasni’ i mogući ‘teroristi’. Ne mogu vjerovati da je u medijima bilo važno naglasiti da se radi o sinu imama”, izjavio je ef. Smajić.
“Dnevni avaz” piše i da je Osnovni sud u Brčko Distriktu odlučio da se Abedin Smajić brani sa slobode.

5 Comments

  1. Da ima širenja mržnje putem interneta,ima.Pa pročitajte samo komentare koji pojedinci pišu pa da vam se okrene kugla zemaljska oko glave.Za taj govor mržnje krivi su moderatori jer nisu uspjeli da kanališu diskusije u pravom smjeru.Prema tome portali su ti koji grade svoj imiđ nepristrasnosti.

  2. Nije neophodan internet za širenje svih vidova mržnje, Milorad Dodik je dovoljan cijelom Balkanu, a ne samo BiH. Što se tiče Smajića iz Brčkog i rada policije, to je očit primjer da je politika genocida i planovi pravljenja etnički prljavih teritorija još “živa”.

  3. Ponovni atak na Bosnjake, sramotno i tuzno. Pa kad dopustaju da rade sa nane Fate iz Konjevic Polja psihicki u posljednje vrijeme i fizicki teror mi od ove drzave moramo biti spremni na sve !!! KO U OVOJ DRZAVI ZASTUPA PRAVA BOSNJAKA, IZGLEDA DA MI UVIJEK MORAMO SUTITI NA PROVOKACIJE DRUGIH, NI BRANITI SE NE SMIJEMO, EVO STA SE ONDA DESI. STA OSTALI PISU NIKOGA NIJE BRIGA, GLUPO DO BOLA :((

  4. nije niko kriv bošnjacima kad nemaju pravog vodje ovo što imaju politićara prodaju nas za marku nema nas ko zastupat nemamo sposobni ljudi da vode drzavu zato nam je ovako moramo se osvjestiti

  5. “Nije neophodan internet za širenje svih vidova mržnje” dovoljan je bio Alija Izetbegović da širi mržnju od 1971, to si gospodine zaboravio, zaboravio si i genocid nad Hrvatima u BiH, naročito srednje Bosne od strane muslimana.
    I pitam vas zašto Bošnjaci, kada su muslimani, zašto gomila turskih riječi kada ste vi Bosanci-muslimani i bilo bi bolje, riječnik u ruke i više povjerenja i tolerancije biće nam lakše živjeti

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*