Do kraja lipnja zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara BiH

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor u subotu je u Sarajevu, nakon susreta s članovima Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem, najavila održavanje zajedničke sjednica hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH već do kraja lipnja.  Najavljeno je da bi već tada mogla biti riješena neka otvorena pitanja između dvije zemlje, a takvih pitanja ima nekoliko – imovinski odnosi, granična pitanja, modeli trgovine i dr.

Bh. strana je već počele pripreme za održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara i Vlade RH. Tako je Vijeće ministara na svojoj sjednici održanoj prije dva tjedna za koordinaciju aktivnosti u vezi s pripremama sjednice zadužilo glavnog tajnika Vijeća ministara BiH Zvonimira Kutlešu i savjetnicu predsjedatelja Vijeća ministara za pripremu sjednica Sanju Jokić.

Inače, održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske dogovorili su predsjedatelj Vijeća ministara Nikola Špirić i hrvatska premijerka Jadranka Kosor 14.  svibnja u Zagrebu. Susret Kosorove i Špirića upriličen je u prigodi tadašnjeg sastanka predsjednika vlada zemalja članica EBRD-a u jugoistočnoj Europi.

Tijekom razgovora hrvatske premijerke i Špirića tom su prigodom potvrđeni izuzetno prijateljski odnosi između dviju zemalja, a zanimljivo je da su sugovornici obostrano izrazili nadu da će već na prvoj zajedničkoj sjednici dviju vlada, koja bi trebala biti održana u lipnju u Hrvatskoj, biti riješena neka otvorena pitanja.

Također je usuglašeno kako bi zajedničke sjednice trebale biti održavane naizmjenično u BiH i Hrvatskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*