Do kraja mjeseca komisija će otvoriti sef u koji su pohranjene Titove stvari

titoSrbijanska državna komisija otvoriti će do kraja mjeseca sefove u Narodnoj banci Srbije u kojima je nekadašnje Predsjedništvo SFRJ pohranilo stvari Josipa Broza Tita poslije njegove smrti, potvrdio je predsjednik komisije Oliver Antić.

Osim Antića, u komisiji je još jedan savjetnik predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, general Milorad Simić, kao i zamjenik generalnog tajnika predsjednika Republike Nenad Jevremović.

“Otvaranju će prisustvovati samo naša tročlana državna komisija i o tome smo obavijestili sud. S obzirom na to da se ne zna što je u sefovima, da li su u pitanju osobne Brozove stvari ili vlasništvo države, zadatak komisije je da utvrdi sadržaj pohranjenih vreća, rekao je Antić za Večernje novosti.

Da bi se izbjegla medijska pompa, neće biti objavljen ni točan datum. “Sud je zadužen da utvrdi što pripada ostavinskoj masi, koja će se dijeliti među nasljednicima. Dakle, samo da utvrdi privatno vlasništvo Josipa Broza. Zato sudac neće prisustvovati otvaranju sefova, rekao je Antić.

Ukoliko komisija utvrdi da je u njima bilo što od osobnih stvari bivšeg jugoslovenskog predsjednika, kaže Antić, o tome će obavijestiti sud i predati im stvari.

On je objasnio da će za utvrđivanje prirode nađenih stvari državna komisija koristiti usluge vještaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*