Dobrica Ćosić: Republika Srpska je jedina srpska pobjeda

Dobrica Ćosić, srpski književnik, akademik i bivši predsjednik Jugoslavije, predstavio je u utorak navečer u Beogradu svoju novu knjigu “Bosanski rat”, dnevnik pisan između 1992. i 1995. s ciljem obrane Republike Srpske, koju autor naziva jedinom pobjedom srpskog naroda.

“Knjiga o bosanskom ratu je moja obrana slobode i istine, ljudskih i nacionalnih prava koja se sadrže u Republici Srpskoj, toj preskupoj, ali jedinoj političkoj i ratnoj pobjedi srpskog naroda u drugoj polovini dvadesetog stoljeća”, kaže Ćosić.

On tvrdi da se posljednji rat u Bosni, koji je trajao od 1992. do 1995. godine, nastavlja se u miru bošnjačkom ratnom propagandom čiji je cilj stvaranje prve islamske države u Europi i uništenje Republike Srpske. “Srbi su žrtve u tom ratu jer se njegovi učinci razastiru čitavim planetom, sotonizirajući Srbe kao agresore koji su izvršili teške ratne zločine i genocid”, kaže Ćosić.

U Ćosićevu dnevničkom zapisu od 16. svibnja 1992. stoji: “Muslimani su Srbima objavili rat do potpunog osvajanja BiH i istrebljenja Srba iz prve muslimanske republike u Europi”. U trenutku kada višestruko snažnija sila kreće u trgodišnju opsadu Sarajeva, etničko ćišćenje istočne Bosne, Bosanske posavine, Bosanske kranije… Ćosić bilježi da je Srbima objavljen rat!

1 Comment

  1. cuj “Muslimani su Srbima objavili rat
    pa ko je poceo rat sa slovenijom hrvatskom kosovom
    sigurno muslimani
    SRBI SU JADAN NAROD

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*