Dodijeljene književne nagrade “Fra Grgo Martić” za 2011. godinu

Književne nagrade “Fra Grgo Martić” za 2011. godinu dodijeljene su u u petak u salonu Karlovačko u Kreševu. Dobili su ih Fadila Nura Haver iz Sarajeva (najbolja knjiga poezije, 7000 KM), Vlado Kudić iz Prozora (najbolja knjiga proze, 7000 KM), Aida Šečić iz Travnika (najbolja zbirka poezije – prvijenac, 1000 KM), Lidija Pavlović-Grgić iz Konjica (najbolja knjiga proze – prvijenac, 1000 KM), Zlatko Lukić iz Banje Luke (najbolji književni rad inspiriran likom i djelom fra Grge Martića ili Bosnom Srebrenom, 2000 KM) i Ranko Pavlović iz Banje Luke (najbolja knjiga za djecu, 2000 KM).

Program je vodila Maja Čengić, a nastupili su maestro Frano Thomas Martinčević (klavir) i vokalni sastav Beyachad, te Aida Mušanović (klavir).

Prije toga su gosti posjetiti spomen-sobu fra Grge Martića u kreševskom Franjevačkom samostanu, a na fra Grginom trgu u središtu grada upriličen je poetski recital, u kojem je sudjelovalo dvadesetak pjesnika. Prije uručenja nagrada premijerno je prikazan dokumentarni film Fra Grgo Martić – Bosanski Homer, redatelja Hamdije Karalića.

Nazočnim se obratio Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić grupe, osnivač i financijer Zaklade, koji je obećao daljnju potporu razvoju književnosti i kulture, kao i Anto Stanić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade.

Dodjeli nagrada nazočili su brojni književnici i kulturni djelatnici iz BiH i inozemstva.

Foto: Lidija Pavlović-Grgić iz Konjica, dobila je nagradu u kategoriji Najbolja knjiga proze – prvijenac

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*