Dodijeljene Vjesnikove nagrade za umjetnička dostignuća

Vjesnikove nagrade za umjetnička postignuća dodijeljene su 46. put, na svečanosti održanoj u Maloj dvorani Lisinski u četvrtak navečer.

Na događaj koji je vodila dramska umjetnica Nina Violić, a svojom je glazbom popratila kantautorica Lea Dekleva pristigli su brojni uglednici iz društvenoga, umjetničkog i političkog života, te time iskazali čast kako nagrađenicima, tako i Vjesniku kao listu s tradicijom dužom od sedam desetljeća.

Da se Vjesnikovim umjetničkim nagradama tradicionalno vrednuju najbolji među najboljima, svjedoče i imena ovogodišnjih laureata – književna znanstvenica i spisateljica Dubravka Ugrešić, dramska umjetnica i ravnateljica Gradskoga kazališta “Žar ptica” Marija Sekelez, skladatelj i profesor na Muzičkoj akademiji Dalibor Bukvić, slikar i profesor na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti Duje Jurić te scenograf, kostimograf, scenarist i redatelj Vladimir Tadej.

“Vrednujući cjelokupne godišnje umjetničke produkcije i nagrađujući ponajbolja domaća ostvarenja, Vjesnikovi su žiriji na kušnju i provjeru ponudili ne samo domaća nego i europska mjerila izvrsnosti. Učinili su to i ove godine kada iščekujemo da zavijori 28. zlatna zvjezdica na plavoj europskoj zastavi. I da se tako napokon zatvori krug hrvatske vizije i varijante europejstva”, kazao je glavni urednik Vjesnika Bruno Lopandić na proslavi uručenja nagrada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*