Dodik: BiH će se sama urušiti, kao i Jugoslavija

Jedini izlaz koji Srpska vidi kada je riječ o formiranju državne vlasti je vraćanje na izvorni Dayton, izjavio je predsjednik RS i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u Laktašima, uoči sjednice Glavnog odbora SNSD-a. U suprotnom, dodao je Dodik , “nemogućnošću da budu formirani glavni organi vlasti BiH će se sama uništiti. Tako je bilo i sa bivšom Jugoslavijom.”

Naglasio je da će Bošnjaci, zbog velike želje da dominiraju u BiH dovesti do toga da država ne može funkcionirati i da se “raspadne”.

Dodik je rekao da je pri formiranju državne vlasti važno poštivanje balansa i pariteta, a da je sve drugo pokušaj uvođenja nečeg što nije urgentno.

“Imamo situaciju da su na sceni svi loši recidivi onoga što su uradili visoki predstavnici u BiH. Prije Paddyja Ashdowna nije bilo trauma kada je riječ o formiranju Vijeća ministara – to se činilo tehnički tako što Srbi, Bošnjaci i Hrvati predlože svoje predstavnike. Ashdown je onda prekinuo praksu i ukinuo rotaciju, te uspostavio nova ministarstva, točnije sedam novih ministarstava. Sada imamo problem i očigledno je da to ne može funkcionirati”, izjavio je Dodik.

2 Comments

  1. Nije mi samo jasno da li ove njegove zelje o narusavanju BiH dolaze iz njegove glave ili onih koji su ga doveli na vlasti i koji mu to dozvoljavaju da tako govori.Dosad su mnogi ispali i ispadali iz politickog zivota, i za manje teske rijeci i nebuloze, a on prezivljava. Cudno!?!

    Imas Dejton pa lupaj kao da si ga sam napisao- to mi tako zvuci. Nista se ne radi u ovom svijetu a da to nije….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*