Dodik: BiH je u fazi raspadanja, ni Amerikanci je ne mogu spasiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će se BiH podijeliti i prirodno raspasti. Po njegovom mišljenju, BiH je u fazi raspadanja i nitko joj ne može pomoći, pa čak ni Amerikanci.

“Arogancija bosanskih muslimana u političkom smislu je u toj mjeri izražena prema Srbima i Hrvatima da nitko ozbiljan ovdje ne vjeruje u mogućnost opstanka BiH iz prostog razloga što je akcent muslimanske politike u BiH da se obračuna sa Hrvatima, da nestanu u političkom smislu, kao konstitutivni narod, i zato se predlaže ova priča o proporcionalnosti”, rekao je Dodik za “EuroBlic”.

Odgovarajući na pitanje koliko još može trajati proces podjele, Dodik je rekao da to ovisi od situacije, kao i da će u slučaju BiH, koja je politički monstrum, to “malo duže trajati”.

“Mi smo spremni ostati u BiH, ali pod uvjetom da imamo svoju sportsku reprezentaciju, da nam omogućite da smo potpuno samostalni, a da od BiH uzmemo samo ono što nas zanima. Ako naš interes nije da postoji BiH, šta će nam BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da u Federaciji BiH žele veće promjene i Ustav po modelu unitarne države, kao i da žele srušiti dayjtonsku strukturu. “Ako hoćete te ustavne promjene i ako je to po vama politički legitimno, onda je legitimno da i mi kažemo da je BiH za nas neželjeno društvo, da nikada nismo preboljeli što ste nam srušili Jugoslaviju i što ste nas odvojili od Srbije”, rekao je Dodik.

3 Comments

  1. Istinu reci nije izazov.Bosanski muslimani zale uvesti apsalutnu dominaciju.Prije muslimanske invazije na krscansku Bosnu a ksnija na Zahumlje. Takvu politiku danasnji muslimani zele ostvariti. Evropski birokrati ne vide tu muslimansku zavjeru.Davne 1450 Barnard Fravkopan Sudejskim Njemcima govorio kad tvoga susjeda kuca gori znaj daje i tvoja u opasnosti. Muslimani su rusili i palili sva stoje bilo krscansko. Danas nastavljaju isti posao.

    • Milorad je krmak od Laktaša koji Srbe vodi u pakao novi sukoba sa domoljubima Bosne i Hercegovine.Republika Srpska je genocidna tvorevina na krvi Hrvata i Bošnjaka stvorena uz ratnog zločinca Radovana Karadžića Biljane Plavšić i ratno razni huškača na mržnju i krv iz Republike Srpske.

  2. Kakav apsurd. Komentari poput ovog od “HSP Novo Sarajevo” pokazuju samo u kakvom psihičkom stanju se nalazi ogromna većina Bošnjačkog (ili šta već jesu) stanovništva. Mi Srbi nikad nismo mrzili i budita sigurni da i vas, iako pišete takve gluposti, volimo. Volimo vas upravo zato što ste tako glupi ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*