Dodik: Bit ćemo deprimirani ako Čedomir Jovanović bude dio vladajuće garniture u Srbiji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da i poslije izbora u Srbiji očekuje nastavak dobre suradnje RS i Srbije, ali da mu je vlada u kojoj bi sjedio lider LDP-a Čedomir Jovanović apsolutno neprihvatljiva zbog njegovih stavova o Srbiji i RS.

“Naravno da ćemo biti deprimirani ako jedan Čedomir Jovanović, koji ima negativne stavove o Srbiji i Republici Srpskoj, bude dio vladajuće garniture. I to ćemo jasno reći. To umanjuje naš potencijal u budućoj suradnji”, rekao je Dodik.

Dodik od nove vlade u Beogradu očekuje da razvije potencijale, da Srbija bude nesumnjivo najjača država u regiji i da srpsko nacionalno pitanje, gdje god da se ono pojavi, istakne bez oklijevanja kao jedan od najvažnijih prioriteta svoje politike.

Na pitanje hoće li surađivati ako na vlast dođe lider naprednjaka Tomislav Nikolić, predsjednik Dodik je rekao da će poštovati volju biračkog tijela i ako bude imala legitimitet ta vlast treba biti partner RS-a.

Istaknuo je da ima dobru suradnju s Demokratskom strankom Borisa Tadića. “Oni su podržali moju stranku na izborima i to partnerstvo će biti održano ne samo u ovim nego i u mnogim drugim situacijama”, rekao je Dodik i i dodao da ne vidi razloga zašto se ne bi pojavio na nekom skupu DS-a, jer je i Tadić dolazio na predizborne skupove SNSD-a, čiji je Dodik predsjednik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*