Dodik dijeli lekcije iz hrvatstva

Sve ono što su hrvatski umovi i sabori izrekli, Dodik je uradio jednostavnim ustajanjem sa stolice. Vratio se tek nakon što ga je gospodin iz Europe zamolio da se vrati

Piše: Berislav Jurič | bitno.ba

Milorad Dodik preuzeo je ulogu najvećeg Hrvata u Bosni i Hercegovini, pa je otvoreno, na najvažnijem skupu u BiH, kako se tretira razglabanje o pravosuđu, napustio dvoranu kada je njegov kolega iz Federacije uzeo riječ.

Pokazao je time Dodik da ne priznaje vlast koju je nametnuo visoki predstavnik. I da nikada neće. Dobro mu je došla sva petljanija oko spetljane Federacije, pa da još jednom naglasi kako ga ništa ne zanima osim njegova entiteta. Ni ono pola jada zemlje, ni sav jad države.

Sve ono što su hrvatski umovi i sabori izrekli, Dodik je uradio jednostavnim ustajanjem sa stolice. Vratio se tek nakon što ga je gospodin iz Europe zamolio da se vrati. A sjetimo se gospođe iz Europe, koja mu je došla u ured i rekla da povuče odluku o referendumu. Dodik je svojim prkosom natjerao Europljane da, nakon godina šupljeg pričanja, krenu malo i djelovati. Možda je Milorad Dodik totalni gubitnik jer je povukao oštricu referenduma u korice i jer je pitanje pravosuđa svakako trebalo biti razglabano na famozonom europskom putu zemlje. Ali, gubitnik ili ne, Dodik je taj proces ubrzao.

S druge strane, Dodik se umjesto Hrvata morao ustati. Skoro deset mjeseci nakon izbora predsjednik jednog entiteta pokazao je kolegi iz entiteta kojem je glavni grad isti onaj grad kojeg Dodik mrzi, kako ne misli da sjedi na pravednoj stolici.

Dodik je rekao sve ono što njegovi partneri u dva HDZ-a misle, ponekad kažu i sve više zaboravljaju. Dok Dodik pokazuje dužnosnicima iz Federacije kako ih ne šljivi ni dva posto jer ih je na vlast postavio Inzko, do tada se Hrvati polako sabiru u svojim redovima i prebacuju ”teške” riječi na kolege. Jer, ukoliko se treba uvući u neko povjerenstvo, ne smije se biti taj koji ne prihvaća vlast.

A ne treba se praviti gluh i biti nijem, pa ne reći da dobar dio dužnosnika, ne pazeći na znatiželjne uši novinara, u šaputanjima među sobom zaboravlja na nelegalnu vlast i vreba legalnu fotelju za sebe.

Tu i tamo kažu kako treba paziti na ravnopravnost, ali to su govorili protekle četiri godine i četiri ranije. Dodik se ustao sa stolice, dok su njegovi partneri ostali na riječima i kovanju planova. A čavli u oklop zakivaju se sve dublje.

1 Comment

  1. TREBA PITATI KONJUSARE BECKE,,
    JAKA JE STOKA SITNOGA ZUBA,,,
    DAJTE NAM DRZAVU,,KADA MI SAMI SEBI BUDEMO SUDILI VIDJET CEMO KO SMO–NAZALOST PALI SMO I NA TO–I DODIK I MUSLIMANI,,posebno medjunarodna zajednica se sprdaju sa HRVATIMA–ZASLUZENO,,,JAKA JE STOKA SITNOGA ZUBA MEDJU BECKOKONJUSARIMA–KO JE VECI HRVAT,,MESIC ILI DODIK–NAGRADNO PITANJE ZA BECKOKONJUSARE?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*