Dodik: Doći ću na sastanak u Mostaru jedino ako će tema biti Lagumdžija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da neće sudjelovati ni na kakvom sastanku čelnika šest političkih stranaka u BiH, osim ako tema ne bude neustavno djelovanje ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

“Nisam još dobio nikakav poziv, niti ću nakon svega sudjelovati na sastancima šestorke. Republika Srpska neće preći preko neustavnog djelovanja Lagumdžije”, rekao je za RTRS Dodik, koji je i predsjednik RS.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo LJubić vodi konsultacije s liderima političkih stranaka o sljedećem redovnom okupljanju i ukoliko to bude svima odgovaralo, taj sastanak bi mogao biti održan između 22. i 25. kolovoza u Mostaru, izjavio je ranije Srni glasnogovornik HDZ-a 1990 Veso Vegar.

On je potvrdio da će glavne teme sastanka biti provođenje odluke u slučaju “Sejdić i Finci”, kao i realizacija dogovora iz briselske Mape puta.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je ranije Srni da ne postoje uvjeti da sastanak čelnika šest vodećih političkih stranaka u BiH bude održan oko 20. kolovoza, jer će lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija u tom razdoblju boraviti u SAD.

Za sada se sastanku odazvao samo predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*