Dodik: Ja s Lagumdžijom imam prešutni dogovor o rušenju BiH, a ne s Tihićem i SDA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su tvrdnju o koaliranju njegove stranke sa SDA apsolutno netočne. On je optužio lidera SDPBiH Zlatka Lagumdžiju da takvim izjavama pokušava “obraniti sebe”.

U izjavi medijima u RS-u ustvrdio je i da s Lagumdžijom “ima prešutni dogovor o rušenju BiH”.

“I SNSD i SDA imaju svoje razloge protiv ponašanja i politike koju vodi lider SDP-a Zlatko Lagumdžija. Iskreno govoreći, s Lagumdžijom imam prešutni dogovor o rušenju BiH, a ne s Tihićem i SDA”, ustvrdio je Dodik i dodao da mu je “drago što se rušenju BiH pridružio i Lagumdžija, te da ga nitko nema namjeru u tome sprječavati”.

Dodik je kritizirao izjavu lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije kako nema mirnog razlaza u BiH, ustvrdivši da ona “predstavlja prijetnju i poziv na oružje i ne može se pravdati činjenicom da je izrečena na predizbornom skupu”.

“Ona najbolje oslikava militantnost lažnog demokrata, koji svoje stvarne namjere više ne može ni skriti. Svima u BiH, osim ostrašćenom Lagumdžiji, potpuno je jasno da BiH ne može egzistirati, jer da može on bi danas mogao odgovoriti na najprostije pitanje koje sebi postavljaju svi u BiH, tko je danas vlast u FBiH, u onom istom dijelu BiH za koji je svojevremeno samouvjereno tvrdio da će biti kao Zapadna Njemačka”, ustvrdio je Dodik.

Od ‘države za čovjeka’, dodao je Dodik, ostala je fikcija zvana BiH, kojoj samrtni udarac zadaje upravo Zlatko Lagumdžija i njemu slični avanturisti, koji lažno braneći BiH u stvari ruše temelje na kojima se ona klima.”

Lagumdžija je za Dodikovu tvrdnju da među njima dvojicom ima bilo kakav dogovor, pogotovo prešutni, rekao da je najobičnija glupost.

“Najbolji dokaz apsurdnosti današnje Dodikove izjave leži u činjenici da s jedne strane tvrdi kako sa mnom ima dogovor, a s druge strane me brutalno u kontinuitetu napada iz svih raspoloživih oružja. Zašto me napada ako sam mu ja, kako kaže ‘saveznik u rušenju BiH’. Reći ću vam: napada me zato što u meni, kao predsjedniku SDP-a, vidi najveću prepreku u ostvarivanju svojih ciljeva. I ja ću ostati njegova najveća prepreka”, kazao je Lagumdžija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*