Dodik: Prošlo je vrijeme kada nam je američko veleposlanstvo moglo držati predavanja

“Prošlo je vrijeme kada nam je američko veleposlanstvo u BiH moglo držati predavanja”, izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ističući da “BiH institucionalno sve više tone i da je ne može spasiti ni deklaracija Veleposlanstva SAD-a”.

Naglasio je kako je neprimjereno da Američko veleposlanstvo u BiH bilo kome drži lekcije o pitanju unutarnje politike.

U izjavi novinarima u Rogoljima kod Gradiške, gdje je danas otvorio manifestaciju “Kosidba i vršidba 2012”, Dodik je rekao da je u svojoj ranijoj izjavi da je “RS država, a BiH njen okov” govorio o situaciji u Bosni i Hercegovini, te da nijednom riječi nije spomenuo SAD.

Na te Dodikove riječi reagiralo je Veleposlanstvo SAD-a u BiH, ističući da su njegove izjave netočne, kontraproduktivne i u suprotnosti s Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom. Međutim, on je danas rekao kako je “uvjeren da ovo nije stav službene američke politike, već pojedinaca iz Veleposlanstva”.

Iz veleposlanstva SAD-a u BiH je jučer priopćeno da javne izjave koje dovode u pitanje teritorijalni integritet i budućnost Bosne i Hercecegovine ne samo da su neprihvatljive nego su i u suprotnosti sa iskazanim opredjeljenjem Dodika za europske integracije BiH.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*