Dodik: Srbija ne može vratiti Kosovo niti ga integrirati. To je iluzija

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da se Srbija treba okrenuti više sebi, nego Europi te istaknuo da Kosovo otimaju veliki i moćni i da je potpuno očigledno da Srbija to više ne može spriječiti, niti povratiti i integrirati Kosovo.

– Sve će se završiti tako što će jednoga jutra na kosovskim granicama osvanuti albanski policajci, koji će tako ograničiti prostor koji je otet Srbiji. Srbija neće imati kud: ili oružjem braniti teritorij, ili odustati. Prvo ne bih nikad preporučio, jer znamo kako bi se završilo, rekao je Dodik.

Navodeći da Srbija nikad ne treba priznati Kosovo, Dodik smatra da Srbima na Kosovu treba saopćiti jasnu poruku tako što će država izdvojiti značajan novac za srpsku zajednicu koja ostane tamo živjeti, a onima koji hoće iseliti treba omogućiti besplatno zemljište širom Srbije.

– To je trenutno jedino rješenje. Tako će tom narodu dati izbor. Jedini koji je preostao. Ne treba više davati priliku Albancima da pričaju o nekom multietničkom društvu, rekao je Dodik za beogradske Večernje novosti.

Dodik je naglasio da Srbija, dok postoji, treba davati novac manastirima na Kosovu i boriti se za njihov eksteritorijalni status.

– Srbija ne može vratiti Kosovo i integrirati ga. To je iluzija. Oteli su ga moćni i arogantni, i to je kraj. Ne treba im bar više dopustiti da se podsmijevaju i ponižavaju Srbiju. I zašto im vjerovati kad su tako bezočno oteli komad srpske zemlje. Ja im ne vjerujem, rekao je Dodik.

Komentirajući činjenicu da je Srbija izabrala Europu kao put koji nema alternativu, Dodik je rekao da Europa nikad nije verificirala napore Srbije kako je ona zaslužila, te da su “za mnogo manje truda, svi drugi dobivali daleko više”.

– Mislim da Srbija i Srbi u cjelini moraju pokazati više privrženosti svom nacionalnom identitetu. Okrenuti se više sebi nego Europi. Nije Europa tako sjajno mjesto, naglasio je.

1 Comment

  1. Premotaj malo film, veliki vozdu,pa ce ti se sve samo reci, zasto je sve tako kako je, da sada ne kukaas, i prosipas pamet okolo. Koliko si pametan, vidimo sve ove godine u Bosni i Hercegovini,a ja bi te podsjetio na onu nasu narodnu, koja glasi: ” Ko drugom jamu kopa sam u nju pada” ili ” Ko drugom zlo misli i cini, ne moze se dobru nadat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*