Dodik: Srpski zastupnici će zaustaviti ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će srpski zastupnici u državnom parlamentu zaustaviti ratifikaciju sporazuma o granici Tuđman-Izetbegović s Hrvatskom.

Razlog takvom stavu je, ako je rekao, to što je nezadovoljan razgraničenjem na rijeci Uni.

“Alija Izetbegović nije predstavnik BiH u tom dijelu, niti onaj tko bi mogao voditi računa i o našim interesima i zbog toga nije uvažena priča koja je danas dosta važna, a to je granica na rijeci Uni i još na nekim prostorima’, rekao je Dodik za SRNA-u.

Sporazum o granici nikada nije ratificiran u parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Da bi bio prihvaćen, mora imati potporu većine zastupnika iz oba bosanskohercegovačka entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, što je sada po Dodikovim najavama neizgledno budući njegova stranka ima većinu zastupnika iz tog entiteta.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović i u četvrtak je najavio da će se i dalje zauzimati za ratifikaciju sporazuma o granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što su ga prije 13 godina potpisali predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

1 Comment

  1. A mi smo budale što se isto tako ne ponašamo u svezi južnog toka.Nema plina od Rusa bez odobrenja Hrvata i Bošnjaka.Politika je to.Ali je problem što je kod nas vode diletanti koji gledaju samo koliko će love doći u njegov džep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*