Dodik tretira Sarajevo kao iznozemstvo i najavljuje otvaranje predstavništva RS

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da u Sarajevu i OHR-u sjede glavni prekršitelji Daytonskog mirovnog sporazuma, zbog čega se, kako je rekao, odavno razmišlja o otvaranju predstavništva RS u Sarajevu.

Govoreći za Pres RS o formiranju vlasti na razini BiH Dodik je rekao da će se BiH, ukoliko nastavi funkcionirati pod pritiskom, pretvoriti “u truplo koju neće moći oživjeti nikakav kisik međunarodne zajednice”.

– BiH je prema Daytonu državna zajednica sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i mi to ne sporimo. Prema Daytonu, BiH ima samo šest zajedničkih institucija, a danas ima 87 i pretvorila se u neman koja bi sve da uvuče u svoju utrobu u Sarajevu! Mi smo za to da se poštuje Dayton, odnosno teritorijalni integritet BiH, njezin međunarodni subjektivitet i njezina unutarnja organizacija, rekao je Dodik.

Dodik je istaknuo da su priče o rekonstrukciji Vlade RS najobičnije spekulacije i da Vlada uživa njegovu punu podršku.

“Lažu da je RS leglo kriminala i korupcije”

Predsjednik RS je rekao i da u međunarodnoj zajednici postoje oni koji po svijetu lažu i šire priču da u RS caruju kriminal i korupcija.

– Ne kažem da nema korupcije i kriminala, ali moraju poštovati rezultate rada naših institucija. Trebinje je prije nekoliko godina bilo glavno tranzitno područje za šverc droge, a to je sada suzbijeno u velikoj meri. Banja Luka je miran grad, Istočno Sarajevo je danas miran grad, ali oni to ne žele vidjeti i ne prestaju proturati razne priče i vrijeđati ljude, istaknuo je Dodik.

7 Comments

 1. Ljudi moji ovaj nacionalista, pati od mediske groznice, nema dana a da on ne pocinje sa svojim nebulozama, sirovoscu i drskoscu, bacajuci tako sve jadnom i gladnom narodu prasinu u oci. Mamlaz nista drugo ne radi osim da izaziva nervozu,

 2. dodik je srbin koji brani interese srpskog naroda–mi HRVATI NAZALOST TAKVOGA NEMAMO–DODIK JE NACIONALISTA A LAZNI EFENDIJA CERIC NIJE–ON PRIJETI VISE OD DODIKA,,LAGUMDJIJA JE U DUSI MUSLIMANSKI EKSTREMISTA–PRODAJE SE ZA LAZNOGA SOCIJALDEMOKRATU–SVE TO VODU PIJE–HRVATI BIH NEMAJU NIKOGA–zasto ljubomora na ono sto nemamo–DODIK JE PREDSJEDNIK JEDNOG ENTITETE KOJI BIH CINI–CERIC JE VJERSKI VODJA KOJI PRIJETI VISE OD DODIKA–KO JE TU NACONALISTA A KO PRAVI VJERNIK ILI ZASTITNIK VLASTITOG NARODA?

 3. katolik: slazem se stobom samo u jednom,da Hrvati stvarno nemaju nikoga koji bi se brinuo za njih na cijloj teritoriji BiH,a ne na pola Bosne.Hoce da ih strpaju u jos manji prostor. Mislis da je to pametna politika.

  • oki:prava hrvatima su ugrozena bas na toj polovici bih gdje bi ravnopravni trebali biti–na drugoj polovici bih nema ni muslimana ni hrvata,,dogik jeste nacionalista,,sta su tihic,lagumdjija,,ceric,,oki?

 4. Hrvati imadu izdajice. Judini ljubljenici. Paravasi (ti pravasi koji sluze okupatoru. Tonisu pravasi)Hrvati se moradu ocistiti od judine brace i sluganstva, tek ce tada Hrvati moci uspjeti.

 5. Katolik:Imam dojam da se nekako olako lisavas prava Hrvata i bosnjaka u manjem entitetu,koji je nastao u ratu, znamo i te kako kakvom, da ne idem u detalje. A ti kao vjernik, dobro znas da zlo ne moze imati zadnju rijec,i da se sreca i napredak ne moze graditi na nesreci drugih. Ja ne mislim da se Hrvati trebaju odreci Posavine, ni bosnjaci istocne Bosne,niti Srbi onog sto je njihovo. Graditi srecu i ravnopravnost u zajednistu nije nikakva nemoguca misija. Ono sto je sada na sceni vodi samo ka segregaciji,antagonizmu medu narodima i podjelama.
  I drugo kad kazes muslimani i hrvati, mjesas jabuke i kruske, musliman je odrenica za vjeroispovjest.

  • ZA OKIJA;
   OSTAVI SE TI PRAVA HRVATA U RS,,RECI OKI NESTO O PRAVIMA HRVATA U DJAMAHIRIJI..TU SMO RAVNOPRAVNI TREBALI BITI,,STA SADA IMAMO?,,MOSTAR I DISKRIMINACIJU,,,IZVINJAVAM SE OKI NA RIJECI MUSLIMANI–DANAS STE BOSNJACI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*