Dodik: Za zločine počinjene u akciji “Bljesak” nitko nije odgovarao

Istovremeno dok je u Okučanima obilježavana 16. godišnjica akcije “Bljesak” i oslobođenja zapadne Slavonije, u Bosanskoj Gradišci je održan skup u povodu 16. godišnjice egzodusa Srba iz zapadne Slavonije na koje je, među ostalima, bio u predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je na skupu istaknuo da za zločine počinjene u akciji “Bljesak” još nitko nije odgovarao te da je osnova “naše borbe u ovom vremenu upravo to da se na adekvatan način procesuiraju zločini nad Srbima, koji su širom bivše Jugoslavije stradali, a za njih nema ni pravne ni moralne satisfakcije”.

Presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Hagu, kaže Dodik, predstavlja samo mali dio satisfakcije za istinu koju je srpski narod odavno znao, a to je da je tadašnja država Hrvatska izvršila etničko čišćenje i protjerala sve Srbe iz Hrvatske.

“Ono što se može smatrati produženim zločinom je činjenica da se nizom sistemskih mjera svih ovih godina nakon egzodusa pokušava onemogućiti povratak Srba na njihova vjekovna ognjišta i povratak njihove imovine”, istakao je Dodik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*