Dodik: Zahvalan sam Karadžiću za sve napore da formira Republika Srpska i da se održi

milorad-dodik“Radovan Karadžić je sebe, svoj komoditet i komoditet svoje obitelji založio za interese srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske”, rekao je danas na konferenciji za novinare Milorad Dodik prvi čovjek Republike Srpske, entiteta u BiH.

Naime, Dodik će se uskoro pojaviti u Haagu gdje će biti svjedok obrane Radovana karadžića, a kako je danas rekao novinarima više se puta tijekom rata susreo s Karadžićem.

“Karadžić preda mnom i pred ljudima s kojima sam bio to nikada nije činio. Želim o tome svjedočiti“, rekao je Dodik govoreći o tome da on nije bio svjedokom nikakvih zločina niti zapovjedi o ubijanju. Dodik je rekao da prema Karadžiću izražava zahvalnost za sve napore da formira Republika Srpska i da se održi.

Dodik je rekao da je država Bosna i Hercegovina danas na izdisaju. Također komentirao je i najnovija događaja oko ultimatuma za Kosovo kazavši da je međunarodna zajednica ponizila Srbiju te da međunarodna zajednica ne želi priznati realnost na Kosovu.

“Želimo što veći stupanj samostalnosti da bi jednog dana Republika Srpska bila samostalna”, istakao je Dodik u jednom trenutku dodajući da bi volio da Republika Srpska bude samostalna u njegovu mandatu.

“Ostajemo pri politici nepriznavanja Kosova. Prije Srbije ništa tamo nećemo priznati i vjerujem da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova“, rekao je Dodik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*