Dom naroda: Za Budimirovu smjenu 36 izaslanika, 7 protiv, 3 suzdržana

Na danas popodne završenoj izvanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH donesena Odluka o podnošenju zahtjeva Ustavnom sudu FBiH radi donošenja odluke o smjenjivanju predsjednika Federacije BiH Živka Budimira “zbog nedostojnosti vršenja dužnosti predsjednika FBiH”.

Za tu odluku glasalo je 36 izaslanika, sedam je bilo protiv, a tri zastupnika su bila suzdržana.

Nakon što je predsjedavajući Doma Radoje Vidović konstatirao da je odluka donesena jer je dobila većinu glasova od ukupnog broja prisutnih zastupnika, pojedini zastupnici tvrdili su da je za donošenje ovakve odluke bila potrebna dvotrećinska većina, što znači da je 39 zastupnika trebalo biti “za”.

Predsjedavajući je ponovio da je odluka donesena, te “da će se o mogućim nedoumicama izjasniti Ustavni sud Federacije BiH”.

Danas je usvojen i zaključak kojim je Vlada Federacije BiH zadužena da hitno u narednom razdobolju razmotri mogućnost nabavke kanadera za gašenje požara, te da u granicama mogućnosti finsancijski pomogne CZ i vatrogasne brigade na područjima ugroženim požarom.

Također, usvojen je i Prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje tri člana Upravnog odbora RTV Federacije BiH.

1 Comment

  1. PUNA POTPORA BUDIMIRU I HSP BIH !!
    Samo naprijed i zaustavimo pokušaje rušenja sistema F.BiH !!
    SAMO SANJAJTE HADEZEOVCI I SDEPEOVCI O SMJENI ŽIVKA BUDIMIRA !! NEMA SMJENE!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*