Dopisnica CBS-a pretučena i seksualno napadnuta u Kairu

Dopisnica CBS-a Lara Logan pretučena je i seksualno napadnuta dok je izvještavala o slavlju na trgu Tahrir u Kairu na dan kada je odstupio egipatski predsjednik Hosni Mubarak.

Dugogodišnja ratna izvjestiteljica Logan (39) vratila se natrag u Sjedinjene Države i oporavlja se u bolnici. Ona je jedna od desetak novinara napadnutih tijekom trotjednih prosvjeda diljem Egipta.

CBS News navodi u priopćenju da je Logan 11. veljače pokrivala proslavu za CBS-ov program 60 minuta, kada je nju i njezinu ekipu okružilo više od 200 ljudi.

“U sukobu s ruljom odvojila se od ostatka ekipe. Pretrpjela je brutalno premlaćivanje i seksualno zlostavljanje prije nego što ju je spasila grupa žena i oko 20 egipatskih vojnika”, objavio je CBS.

Logan je postala poznata kao ratna dopisnica britanskog GMTV-a tijekom početka rata u Afganistanu 2001., te je nakon toga izvještavala o ratu u Iraku. Pridružila se CBS Newsu 2002. godine.

Odbor za zaštitu novinara objavio je da je najmanje 52 novinara napadnuto, a 76 zatvoreno tijekom nemira u Egiptu koji su doveli do ostavke Mubaraka. Svi su pušteni.

Jedan novinar koji je snimao sukobe u blizini trga Tahrir je ubijen. Riječ je o Ahmadu Mohamedu Mahmudu, koji je radio za egipatske novine Al-Tavun, objavio je odbor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*