Đorđu Balaševiću oduzeli titulu počasnog građanina

Vojvođanska općina Bač u petak je kantautoru Đorđu Balaševiću oduzela priznanje počasnog građanina.

Odluku je donijela Skupština općine Bač, no već sljedećeg dana, u subotu, pokušali su održati novu sjednicu, na kojoj su željeli poništiti tu odluku i vratiti Balaševiću priznanje, uz obrazloženje da je odluka o oduzimanji bila “ishitrena”.

Međutim, u subotu nije bilo kvoruma.

U ponedjeljak je sjednica održana i odluka o oduzimanju priznanja Balaševiću je poništena, ali su odbornici Demokratske stranke osporili legitimitet tog zasjedanja i kazali da ponovo nije bilo kvoruma.

U Baču je poslije lokalnih izbora 6. svibnja formirana većina od šest odbornika SNS-a i pet iz koalicije SPS-PUPS, uz pomoć dvoje odbornika koji su u lokalnu skupštinu ušli na izbornim listama Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpske radikalne stranke (SRS).

Odbornica Lidija Šamanović je potom isključena iz LSV. U opoziciji je devetoro odbornika DS, preostala dva iz LSV i preostali iz SRS.

Balašević je za počasnog građanina izabran 2010. godine, u vrijeme kada je na vlasti bila koalicija predvođena Demokratskom strankom.

Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović krizirao je odluku Skupštine općine o oduzimanju priznanja, ističući da je Balašević proglašen za počasnog građanina jer je to zaslužio svojim radom, svojim pjesmama u kojima se spominju mjesta iz općine Bač, čime je doprinio njenoj promociji.

“Mene je sramota što ovakvi ljudi vode Općinu Bač, a sramota je i ogromnu većinu građana”, rekao je Bogunović agenciji Beta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*