Dosad neviđena snimka ruši teorije urote o 11. rujnu!? VIDEO

Urušavanje zgrade 7 Svjetskog trgovinskog centra (WTC) pod dramatičnim okolnostima, nekoliko sati nakon kolapsa tornjeva blizanaca u New Yorku u Al-Qaidinim napadima 11. rujna 2001. godine, već deset godina je predmet brojnih teorija urote. No, dosad neobjavljeni video je stavio točku na te teorije te je dokaz da su neistinite, piše Daily Mail.

Oni koji su vjerovali da terorističke napade u New Yorku 11. rujna 2001. godine nisu izveli pripadnici terorističke organizacije Al-Qaida, te da rušenje zgrade 7 nije uzrokovano napadom, sada su dobili dokaz da nisu u pravu. Video koji je nedavno objavljen na servisu LiveLeaks definitivno dokazuje da se zgrada 7 srušila zbog velike toplote koja se stvorila oko vatrom zahvaćeniih tornjeva WTC-a.

Teorije urote su ukazivale na to da je zgrada 7 uništena eksplozivom.

U videu se vide donji katovi zgrade 7 WTC-a, koja se nalazila preko puta tornjeva. Unutarnje metalne grede zgrade su se počele savijati zbog zagrijanosti. Zagrijavanje čeličnih greda je uzrokovalo rušenje katova koji su padali jedan na drugi. Rezultat toga je rušenje kompletne zgrade. Iako potpuno rušenje nije snimljeno, video je dovoljan dokaz koji potvrđuje službene rezultate povjerenstva za istragu terorističkih napada.

Video je snimio reporter lokalne medijske kuće. Snimljen je sa sjeverne strane zgrade. Između zgrada u pozadini se vide brojni požari na mjestu gdje su nekada stajali tornjevi. Iako je zgrada 7 WTC-a bila odvojena od glavnog kompleksa, s trećim katom je bila povezana preko dva pješačka mosta.

Na videu je moguće vidjeti vatru na šestom katu zgrade, a vidljive su i savijene čelične grede u njezinoj unutrašnjosti. Još uvijek nije poznato u koje doba dana je video snimljen. S obzirom na to da zgrada još uvijek nije bila srušena, video je nastao prije 17:21 sati. Reporter je jedina osoba koja je bila na ulici, tako da je jasno da je evakuacija stanovnika obavljena ranije.

Istražitelji su rekli da je pad južnog tornja u 9:59 sati, te sjevernog u 10:28 sati, nanio ogromnu šetetu zgradi 7 WTC-a, koja je gorjela kat po kat. Zbog toga je postajala sve nestabilnija, te se u konačnici i potpuno srušila. Nakon istrage je priopćeno da je uzrok rušenja zgrade 7 zapravo kombinacija krhotina nastalih rušenjem tornjeva i nestanak vode u sustavu za gašenje požara u zgradi.

U zgradi 7 je bila smještena Banka Salomon Smith Barney, uredi CIA-e, Ministarstvo obrane i uredi kompanije ConEd. Nakon napada na WTC, zaposlenici su evakuirani iz zgrade 7, pa žrtava nije bilo. Vladini analitičari su priopćili da su sve tri zgrade srušene zbog “totalnog progresivnog rušenja”, što znači da velika oštećenja u blizini negativno utječu na zgrade u blizini.

Naime, ukoliko uništenje nije ograničeno na jednu oblast, ono će imati domino efekt, sve dok se zgrada potpuno ne sruši.

Teorije urote su govorile da je vlada umiješana u rušenje zgrada te da je u newyorkškim zgradama postavljen eksploziv. Oni su također tvrdili da u Pentagon nije udario zrakoplov, nego da ga je pogođen projektilom koji je uzrokovao oštećenja i rušenje jednog dijela tog objekta.

1 Comment

  1. Samo bih htio da mi neko pojasni izvjestaj kojim je Americka vlada “detaljno” objasnila da je za pad WTC kriv efekt palacinke.To je za mene totalna idiotarija,jer ako su rekli da je trebalo samo 10 sek. da se srusi svaki od blizanaca od trenutka kada je poceo padati,i to u slobodnom padu onda nesto stvarno nije u redu.Uzmimo u obzir da 1 blizanac ima puno vise od 10 katova,ako je efekt “palacinke” kriv za rusenje tako velike gradjevine a efekt palacinke znaci da je otprilike gornji dio zgrade poceo padati i skupljao i gnjecio kat po kat do donjih katova onda mu treba jako puno vise od 10 sek. jer na svakom novom katu bi nailazio na neki otpor(to su osnove fizike i gravitacije)a WTC je padao kao padobranac u slobodnom padu.Kao da je neko pomogao zgradi da padne.A sto se tice Pentagona zasto su trebale godine ganjanja FBI-a na sudu da objavi snimke napada “aviona”,a kada su napokon objavili snimku ta snimka ima samo 5 frejmova na kojim se vidi samo eksplozija a ne sta ju je uzrokovalo.Ljudi moji,samo 5 frejmova od 10-etaka ako ne i 100-tine kamera koje okruzuju naj sigurniju zgradu na svijetu.Pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*