Dragan Paravinja od Hrvatske zatražio politički azil

Dragan Paravinja, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnjiče za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, zatražio je od hrvatskih vlasti politički azil za sebe i svoju obitelj, potvrdio je novinarima njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica.

Baica je rekao kako je njegov klijent to učinio “na svoju ruku”, bez njegova znanja, no koliko mu je poznato Paravinja je zahtjev podnio obrazlažući kako je žrtva urote, te je u Srbiji progonjen zbog svojih saznanja o zločinima koji su počinjeni u vrijeme režima Slobodana Miloševića.

Baica također kaže da Paravinja kao državljanin Republike Hrvatske po zakonu ne može dobiti azil u svojoj matičnoj zemlji. Je li zahtjev za azilom odbačen ili ne, Baica nije znao. Rekao je samo kako ga nijedno mjerodavno tijelo po zakonu ne bi trebalo prihvatiti.

Prema pisanju medija, Paravinja je i 2007. u Sloveniji zatražio politički azil nakon što je uhićen na temelju potjernice koju su za njim raspisale srpske vlasti nakon što je pravomoćno osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Protiv Paravinje se u Hrvatskoj, pred Županijskim sudom u Šibeniku provodi istražni postupak zbog sumnje da je počinio kaznena djela teškog ubojstva maloljetne Antonije Bilić, te dva silovanja u pokušaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*