Dragan Paravinja poslan u Banju Luku na izdržavanje kazne

Dragan Paravinja prebačen je iz zatvora Kula u Istočnom Sarajevu u Kazneno-popravni zavod u Banjoj Luci na izdržavanje zatvorske kazne zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine, objavio je Večernji list.
Paravinja je na Osnovnom sudu u Sokolcu osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Ali tu kaznu ne mora nužno izdržavati u Bosni I Hercegovini. Postoji, naime, mogućnost da dio kazne odsluži u Hrvatskoj, ako Hrvatska ponovo zatraži njegovo izručenje kako bi se nastavio process za ubojstvo Antonije Bilić.
Paravinju je BiH bila privremeno izručila Hrvatskoj radi provođenja istrage za ubojstvo Antonije Bilić, no ponovo je vraćen u BiH kako bi mu se izrekla presuda za silovanje na Jahorini.
Očekivalo se da će odmah po izricanju te presude Hrvatska ponovo zatražiti njegovo izručenje, ali se to nije dogodilo. Kako ta papirologija još nije riješena, Paravinja je morao početi izdržavati kaznu u BiH jer je presuda za pokušaj silovanja postala pravomoćna.
I Srbija je tražila Paravinju jer je tamo osuđen na četiri i pol godine zbog silovanja. U Ministarstvu pravosuđa BiH kažu da o dogovoru između Hrvatske i Srbije ovisi gdje će izdržavati tu kaznu. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*