Dragan Vikić pristupio Savezu za bolju budućnost

Potvrđeno je pisanje portala Doznajemo.com, koji je prije sedam dana prvi javnost izvijestio da je Fahrudin Radončić, lider najjače oporbene stranke u BiH, uspio privoljeti proslavljenog zapovjednika obrane Sarajeva Dragana Vikića da bude kandidat Saveza za bolju budućnost (SBB) na predstojećim lokalnim izborima!

Naime, Vikić je danas je, u nazočnosti predsjednika SBBBiH Fahrudina Radončića, zvanično pristupio ovoj stranci, priopćeno je iz Pres-službe SBBBiH.

Vikić je istakao da je u Savezu prepoznao političku snagu koja ovu zemlju može zaista povesti naprijed te da može i želi dati puni doprinos u izgradnji bolje države BiH i budućnosti za sve njene građane.

Vikić je rođen u Sarajevu 1955. godine, a njegova biografija je iznimno bogata. Čitav svoj radni vijek proveo je u policijskim strukturama gdje je obavljao visoke funkcije.

Bio je državni reprezentativac u karateu bivše Jugoslavije, europski prvak u karateu te trostruki prvak bivše Jugoslavije. Dobitnik je brojnih vrijednih priznanja i nagrada za svoj rad u policiji kako u vrijeme bivše Jugoslavije tako i u ratnom i poratnom periodu.

Dobitnik je “Zlatnog ljiljana” i “Zlatne policijske značke”. Također on, kao i Specijalna jedinica policije kojom je zapovijedao, dobitnici su Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*