Draganu Paravinji izrečana maksimalna kazna – 40 godina zatvora

Županijski sud u Šibeniku nepravomoćno je osudio Dragana Paravinju na maksimalnu kaznu – 40 godina zatvora. Šest godina zatvora Paravinja je dobio za pokušaj silovanja Antonije Bilić, za ubojstvo je dobio 35 godina, a još pet godina dobio je za pokušaj silovanja Marine Damjan 2010.

Na izricanju presude bila je samo Antonijina sestra Ana koja ju je primila vrlo emotivno. Paravinja je tijekom izricanja presude pljeskao i sebi mrmljao u bradu kako je ovaj proces protiv njega montiran, a presudu je je potpisao Tomislav Karamarko.

Tijekom sudskog postupka, koji je počeo 22. ožujka, saslušano je oko 40 svjedoka, pregledan je video materijal kojim je optužba dokazivala Paravinjino kretanje na dan nestanka Antonije Bilić, sudski vještaci svjedočili su o biološkim tragovima nađenim u Paravinjinom kamionu – kosi, krvi i slini – koji pripadaju nestaloj djevojci. Sudski spis ima više od tisuću stranica.

Antonia Bilić nestala je 7. lipnja 2011., a posljednji je put viđena na mostu preko rijeke Čikole prije no što je ušla u Paravinjinin kamion. Nakon njezinog nestanka policija je pokrenula nezapamćenu potragu, no nije pronađen niti jedan dokaz koji bi istražitelje doveo do nestale djevojke.

Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, no nakon što je doveden pred hrvatsko pravosuđe sve je zanijekao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*