Drama u Vladi RH, Milanović je Ostojiću rekao: “Imaš sat vremena da podneseš ostavku!”

milanovic-ostojicU subotu ujutro hrvatski premijer Zoran Milanović nazvao je ministra turizma Veljka Ostojića i rekao mu da ima jedan sat da razmisli i podnese ostavku.

Iako je još prije tri dana tvrdio da mu mandat ministra turizma nije upitan, Ostojić je podnio ostavku petnaestak minuta nakon razgovora s premijerom, piše Jutarnji list, napominjući da je Milanović odlučio smijeniti Ostojića zato što ni četiri dana od izbijanja afere nije od njega dobio zadovoljavajuća objašnjenja.

Osim toga, Milanović je znao da je IDS za subotu popodne najavio press konferenciju, na kojoj se raspravljalo o izlasku IDS-a iz Vlade, pa nije više želio čekati.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva stranke da će predsjedniku Vlade u iduća dva tjedna predložiti novog kandidata za ministra turizma. Istaknuo je da IDS želi sudjelovati u koaliciji, ali i da je ovo prilika za razgovor o rekonstrukciji u Vladi i razgovor o budućnosti.

Nagađa se da bi baš Ivan Jakovčić mogao postati novi ministar turizma u Vladi koju je nedavno kritizirao.

Ako se to dogodi, doći će do nove, recimo tako, zanimljive situacije u Banskim dvorima. U Vladi će, naime, sjediti i raditi na zajedničkom poslu dva čovjeka koji međusobno ne komuniciraju – Zoran Milanović i Ivan Jakovčić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*