Dražu Mihailovića sud će 17. rujna službeno proglasiti mrtvim

Četiri godine nakon početka sudskog procesa za rehabilitaciju Dragoljuba Draže Mihailovića, Viši sud u Beogradu zakazao je za 17. rujna ročište na kome bi četničkog vojvode trebao biti proglašen mrtvim, izjavio je za Politiku generalni tajnik Srpskog liberalnog savjeta Aleksandar Nedić.

Po njegovim riječima, to je “posljednja formalna prepreka da bi se, pred istim sudom, nastavio drugi, glavni proces za rehabilitaciju, pokrenut na zahtjev SLS-a”. “Draža ne može biti rehabilitiran dok se službeno ne proglasi mrtvim”, rekao je Nedić.

Kada se donese rješenje o Mihailovićevoj smrti, ono se prenosi za 22. listopada ove godine, kada se nastavlja glavno ročište za rehabilitaciju Mihailovića. “Tada neće postojati više nikakve smetnje da se Draža Mihailović proglasi nevinim, odnosno da se proces koji se vodio protiv njega proglasi nevažećim. Riječ je o formalnim razlozima, s obzirom na to da Draža nije imao pravo na žalbu, već je streljan praktično odmah po izricanju prvostupanjske presude”, tvrdi Nedić.

“Rehabilitacija Mihailovića ne tiče se samo njega, već čitavog pokreta, njegovih pripadnika i njihovih obitelji. Tako bi u srpskom društvu bila jedna podjela manje i vremenom bi došlo do pomirenja”, smatra Nedić.

1 Comment

  1. Nije nikakav izazov istinu reci. Hrvati sami sebe mrze.Draze Mihailovi cetnicko vojskovodja za Srebi nikada nije bio izdzjica. Hrvati su najveci neprijateljisami sebr. Za Avnijske Hrvata. Hrvati koji su stvarali NDH to su ratni zlocinci. Za Hrvate iz Avnojske Hrvatske. Hrvati iz B i Hercegovine su krminalci i lopovi. Oni nisu Hrvati oni su Bosanci i Hercegovci i sve drugo samo nisu Hrvati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*