Dukat postao većinski vlasnik Ljubljanskih mljekara, a posredno i Tuzlanske mljekare

dukat-mkljekaraTvrtka Dukat, članica Lactalis Grupe, preuzela je 50,3 posto udjela u Ljubljanskim mljekarama, vodećem prerađivaču mlijeka u Sloveniji, izvijestili su iz Dukata preko Zagrebačke burze.

Lactalis Grupa je akviziciju Ljubljanskih mljekara najavila u listopadu prošle godine. Nakon odobrenja Slovenske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Dukat je stekao 50,3 posto dionica Ljubljanskih mljekara od NFD Holdinga, Factor Banke, Mutual Funda, KD-a Delniški Dohodkovni, KD-a Banke i Save.

Stjecanjem većinskog udjela u Ljubljanskim mljekarama Dukat, član Lactalis Grupe, jača poslovanje i svoju tržišnu poziciju u jugoistočnoj Europi, navodi se u obavijesti. Aktivnosti Ljubljanskih mljekara obuhvaćaju proizvodnju mlijeka, vrhnja, jogurta, sladoleda i sira u četiri proizvodna pogona smještena u Ljubljani, Mariboru, Kočevju te Tuzli u BiH. Ljubljanske mljekare imaju 550 zaposlenih, a godišnje prerade više od 200 milijuna litara mlijeka.

Francuska multinacionalna kompanija Lactalis najveći je proizvođač mlijeka i mliječnih proizvoda u svijetu. U prošloj je godini ta kompanija ostvarila prihod od 15,7 milijardi eura, od čega 75 posto na tržištima izvan Francuske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*