Dunja Gotovina vraća se na posao u MORH

Dunja Gotovina je bila žrtva politike i kolateralna žrtva jer je supruga Ante Gotovine, izjavio je hrvatski ministar obrane Ante Kontromanovic, isticuci da ce u njezinu slucaju biti poštovana sudska odluka kakva god bude. “Ako sud presudi da se Dunja mora vratiti na posao u Ministarstvo obrane, ona će biti vraćena na posao”, izjavio je Kotromanovic za Jutarnji list.

Bivši ministar obrane Berislav Rončević 2004. godine je Dunju Gotovinu umirovio u činu pukovnice, uz objašnjenje da je neperspektivna časnica, no, u to je, kako piše Jutarnji list, tada malo tko vjerovao i bilo je jasno kako je riječ o političkom manevru HDZ-a.

Dunja Gotovina se žalila zbog nezakonitog otkaza i dobila spor koji nikad nije ispoštovan. Upravni sud je 2006. godine MORH-u naredio da je mora vratiti na posao ali to se nije dogodilo.

Državno odvjetništvo, koje zastupa MORH, i nadalje inzistira na nagodbi i Dunji Gotovini nudi naknadu za neisplačene plaće, a ona traži povratak na posao . U DORH-u tvrde kako su početkom prošlog mjeseca odaslali prijedlog novčane nagodbe ali da na njega još nisu dobili odgovor.

Ministar Kotromanović, koji je bio ratni suborac Ante Gotovine ali je i privatno prijatelj s Antom i Dunjom Gotovinom, podsjeća da je Dunja Gotovina ostala bez posla u sklopu Akcijski plan za hvatanja Gotovine koji je pokrenuo ondašnji premijer Ivo Sanader. “Meni je tada bilo jadno gledati kako se država ponaša prema Dunji samo zato jer je supruga generala Gotovine“, naglašava Kotromanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*