Duraković: Ni platformaši, ni OHR ne prosvjeduju što policajaci iz Srbije vode istragu u BiH

Prisustvo srbijanskih inspektora u BiH, koje je bez dozvole bh. vlasti u našu zemlju poslao ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, da bi pomogli u istrazi oko planiranja tobožnjeg atentata na Milorada Dodika, samo je još jedan u nizu napada na suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje, rekao je u razgovoru za Dnevni avaz Nijaz Duraković, sveučilišni profesor i bivši predsjednik SDP-a BiH.

Po njegovim riječima, “ne samo Dačić, nego kompletni službeni Beograd kontinuirano negira integritet i suverenitet države BiH i podržava tezu da je RS ‘najmlađa srpska država’ koju je izrekao patrijarh SPC Irinej, na blasfemičnoj proslavi genocidne tvorevine u Banjoj Luci”.

Durakovića Dačićev potez ne čudi, jer, kao Miloševićev šegrt, već odavno “šuruje” s predsjednikom manjeg bh. entiteta, ali ga čudi i ljuti to što nitko od predstavnika aktualne vlasti BiH nije reagirao.

“Počevši od Predsjedništva, preko Ministarstava, kojekakvih ‘platformaša’, OHR-a, službi sigurnosti, svi šute, a u državu su nam ušle policijske snage druge zemlje, i to ni manje ni više nego one koja je prije 20 godina započela agresiju na BiH”, rekao je Duraković.

On uopće ne vjeruje da je bilo ikakvog pokušaja atentata u Banjoj Luci. Smatra da je riječ o velikoj predstavi načinjenoj kako bi se srbijanski inspektori nekako doveli u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*