Dužnosnici HDZ-a odustali od prosvjeda ispred zgrade OHR-a

Hrvatske političke stranke danas su trebale započeti najavljene proteste ispred Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu zbog kršenja prava Hrvata Središnje Bosne. Međutim, nakon jučerašnjeg pisma visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, protesti su zamrznuti i danas će u zgradi OHR-a biti održan sastanak predstavnika međunarodne zajednice i predstavnika dva HDZ-a Nikole Lovrinovića i Slavice Josipović, te predsjednika Kluba Hrvata u Skupštini Županije Središnja Bosna Josipa Kvasine.

Na današnjem sastanku u zgradi OHR-a bit će riječi o sadržaju pisma visokoga predstavnika i o aktualnoj političkoj situaciji u ovoj županiji, prenosi Fena.

Podsjetimo, kako je priopćeno je iz HDZ-a BiH, mirno okupljanje i javni prosvjed izabranih dužnosnika (vijećnika i zastupnika) HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna trebalo je biti održano danas, 15. srpnja 2011. godine, ispred zgrade OHR-a u vremenu od 11.00 do 12.00 sati.

U spomenutom priopćenju je navedeno da su ciljevi mirnog okupljanja izražavanje političkog stava spram odnosa domaćih i međunarodnih institucija glede protuustavnog izbora županijske Vlade, suprotno Ustavu i poslovniku o radu županijskog Sabora.

Organizator skupa trebao je niti Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (ŽO HDZ BiH) Županije Središnja Bosna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*