Dužnosnik Lijanovićeve stranke osumnjičen za napad na Ivu Tadića

Zijad Dervišević

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Dubravko Čampara uputio je prijedlog za određivanje pritvora za Zijada Derviševića (51) iz Suhog Dola kod Travnika, Amela Sefera zvanog Pače (37) iz Travnika i Saše Bonića zvanog Sale i Ćelo (24) iz Zenice zbog sumnje da su sudionici, inicijatori ili naredbodavci napada postavljanjem eksplozivne naprave pod automobil zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini ZDŽ i izaslanika Doma naroda FBiH Ive Tadića u Zenici.

Dervišević je osumnjičen za finansiranje terorističkih aktivnosti, a Sefer i Bonić za terorizam. “Dnevni avaz” piše da je Dervišević bio aktivist i kandidat Lijanovićeve Narodne stranke Radom za boljitak za Skupštinu Srednjobosanske županije na posljednjim izborima.

“Dnevni avaz” također napominje da su se višednevne “neslužbene informacije“ u pojedinim medijima da iza napada stoji HDZ BiH u istrazi pokazale netačnim.

Prema “Avazovim” saznanjima, istragom o ovom slučaju otkriveni su i počinitelji napada na Zoroa Ivankovića, zastupnika NSRB-a u Skupštini Zeničko-dobojske županije, prije dva mjeseca. Ivanković je, podsjeća sarasjevski dnevnik, prema svemu sudeći na nagovor HDZ-a, promijenio svoj stav i glasovao za HDZ-ovog umjesto kandidata NSRB-a, ali je nekoliko dana kasnije pretučen na ulazu u zgradu

Pokušaji novinara ovog lista da kontaktiraju dužnosnike NSRB-a u Travniku i u sranačkoj središnjici bili su bezuspješni.

NSRB je pak objavio priopćenje u povodu “očigledno tendencioznih špekulacija, neobjektivnog i neprofesionalnog izvještavanja pojedinih novinara u medijima u Bosni i Hercegovini koje za cilj imaju degradiranje ugleda NSRB, njene misije, njenog rukovodstva, članstva i izabranih dužnosnika”, kojim demantira “špekulacije kako iza podmetanja eksplozivne naprave pod motorno vozilo uvaženog zastupnika HDZ BiH u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona stoji instruirano djelovanje Narodne stranke Radom za boljitak”.

NSRB priopćenjem također osuđuje “sve špekulativne navode koji se odnose na umiješanost Narodne stranke Radom za boljitak u slučaj napada na Zoru Ivankovića”.

“Koristimo priliku da najoštrije osudimo ovaj i svaki drugi sličan čin ugrožavanja sigurnosti građana Bosne i Hercegovine kao i svaki oblik nasilja. Pozivamo institucije sustava u Bosni i Hercegovini koje se bave suzbijanjem nasilja, procesuiranju ovakvih slučajeva i adekvatnom kažnjavanju da na temelju dokaza, argumenata i profesionalnog odnosa, rade svoj posao”, ističe se u priopćenju NSRB-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*