Dva bombaška napada u Afganistanu, u jednom od njih ubijeno osmero djece

afranistan-bombaU novom samoubilačkom napadu koji se dogodio na istoku Afganistana ubijeno je osmero djece, nakon prvoga jutrošnjeg napada u Kabulu u kojemu je smrtno stradalo devet civila, objavile su vlasti.

Cilj napadača samoubojice bila je zajednička patrola pripadnika afganistanskih vojnih snaga i NATO-a u gradu Khostu, stoji u priopćenju vlasti iz istoimene pokrajine.

Smrtno je stradao i policajac koji je opazio napadača i pokušao ga spriječiti u naumu. Dvoje je djece ranjeno.

U Kabul je sinoć doputovao novi američki ministar obrane Chuck Hagel.

On nam nije bio izravan cilj, no željeli smo poslati poruku da možemo izvesti napad u Kabulu čak i kada u grad doputuje visoki dužnosnik poput američkog ministra obrane, istaknuo je u telefonskom razgovoru za France presse glasnogovornik talibana Zabijulah Mudžahid.

Nakon napad slijedila je pucnjava. Sve se događalo pred zgradom Ministarstva obrane, rekao je glasnogovornik ISAF-a. Istaknuo je da Hagel nije bio u blizini eksplozije i da se nalazi na sigurnoj lokaciji u ISAF-ovu objektu.

Samoubilački napad dogodio se i na istoku Afganistana. Ubijeno je osmero djece. Cilj napadača samoubojice bila je zajednička patrola pripadnika afganistanskih vojnih snaga i NATO-a u gradu Khostu. Smrtno je stradao i policajac koji je opazio napadača i pokušao ga spriječiti u naumu. Dvoje je djece ranjeno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*