Dvojica Kaštelana uhićena zbog nekoliko filmova i paketa MS Offoce

Dvojica Kaštelana M. V. (39) i T. V. (36) uhićeni su zbog piratstva na internetu, potvrdila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Kaštelane je zbog nedopuštenih radnji prijavio luksemburški Interpol jer su neovlašteni skinuli nekoliko filmova, računalnih igara i paket programa Microsoft Office.

Oštećene su tvrtke Microsoft, Electronic Arts i Dreamworks. Policija je dvojac kazneno prijavila zbog nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

“Utvrđena je osnovana sumnja da su u neutvrđenom vremenskom razdoblju, zaključno do dana 16. siječnja neovlašteno koristili računalne programe, igre i reproducirali filmove, znajući da od više inozemnih računalnih i filmskih tvrtki nisu dobili odobrenje za reproduciranje, odnosno umnožavanje filmskih sadržaja, videoigara i računalnih programa. Protiv njih se podnosi odgovarajuće posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, objavila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Vjesnik ističe da je ovo jedno od prvih uhićenja u Hrvatskoj zbog piratstva na takav način. Dosadašnji slučajevi su, naime, bili vezivani uz umnažanje i distribuciju skinutih igrara i filmova, te nedopuštenih sadržaja kao što je dječja pornografija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*