Džaferović: Ovo je najotvoreniji pokušaj urušavanja ustavnopravnog poretka BiH

Mislim da je ovo od Daytona pa do danas najotvoreniji pokušaj urušavanja ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, kazao je danas za agenciju Fena Šefik Džaferović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, komentirajući najavu SNSD-a i SDS-a da će predložiti parlamentu BiH zakon o ukidanju zakona o Sudu i Tužiteljstvu BiH.

“To zna što je stvarna nadležnost, što je posao, što je uloga Suda i Tužiteljstva BiH onda će vrlo jednostavno moći zaključiti da je pokušaj blokiranja tih institucija zapravo pokušaj urušavanja ustavnopravnog poretka BiH“, kazao je Džaferović, dodajući da je to jedna opasna antidaytonska aktivnost.

Džaferović je dodao kako je uvjeren da, ako zakon dođe u parlamentarnu proceduru, neće proći, ali ističe da to nije glavno pitanje.

“Glavno pitanje je, odakle hrabrost zagovornicima ovakve ideje da otvoreno, dakle putem predlaganja zakona, zagovaraju urušavanje ustavnopravnog poretka BiH. Mislim da je ovo momenat kada i međunarodna zajednica mora ozbiljno reagirati, jer se radi o ozbiljnoj antidaytonskoj aktivnosti”, rekao je Džaferović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*