Džuvo: Organizirani kriminal je zastupljen je na svim razinama vlasti i društvenog života u BiH

Organizirani kriminal u BiH ušao u sve pore društva. Zastupljen je na svim razinama vlasti i društvenog života. Vi da čujete i vidite ono što se događa, da imate saznanja koja mi imamo o umiješanosti između struktura vlasti od najviše razine do kriminalnih organizacija, vjerujem da biste bili više zabrinuti nego što sam ja, kazao je ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Almir Džuvo, obraćajući se sudionicima konferencije o sigurnosti održane ovog tjedna u organizaciji državnog parlamenta.

Džuvo je zabrinut jer, kako je kazao, moglo bi se dogoditi da se država pokaže nespremnom za odgovarajuću reakciju:

– Mislim da mi nismo uopće spremni, promatrajući globalne procese, kako ekonomske, tako političke, na ovo što se događa. Ne pratimo stanje u svijetu, ne pratimo stanje u zemlji i vrlo brzo ćemo doći u situaciju da nećemo uspjeti reagirati, kazao je, a po njegovim riječima politička i ekonomska kriza vodi ka stvaranju velikih socijalnih problema, koji opet generiraju nove generacije potencijalnih kriminalaca i ljudi koji hodaju bez posla.

«Strahujem da ovaj organizirani kriminal, da ova negativna tendencija u društvu koja se sada događa, isto tako rađa određenu vrstu radikalizma. U ovoj zemlji ponovno, poslije desetak godina, kada smo mislili da su neke stvari zaboravljene, pojavljuje se ekstremizam, pojavljuju se nacionalni i vjerski ekstremizam», kazao je Džuvo.

Po njegovim riječima. stvaranje državne strategije i političke platforme za sigurnost zemlje, je rješenje problema o kojima je govorio.

1 Comment

  1. Kakve glupe price iznosi ovaj Almir Džuvo i kako ga nije sramota? Neka javnosti objasni na sta je utrosila OSA preko 30 miliona KM. Kad je vec tako kako on kaze, zasto ranije zajednickom parlamentu BiH nije podnosio ovakve izvjestaje. Interesuje me samo zbog cega mu je ponovo produzen mandat? Iz optuznog predmeta koji treba da se vodi pred Sudom za ratne zlocine BIH, vidi se da je upravo taj Almir Džuvo stitio svog bliskog saradnika Muhidina Basica, visokog duznosnika OSA, koji je silovao Hrvatice po Varesu.Nije to prvi skandal u koji je umijesan Almir Džuvo i on vec jednom treba da podnese ostavku sa mjesta direktora Obavjstajno sigurnosne agencije BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*