Eksplozija u američkoj tvornici: Razoreno pola grada, 200 ljudi ozlijeđeno, još nepoznat broj mrtvih!

west4-605

Potvrđena je smrt oko 15 osoba u eksploziji u teksaškoj tvornici umjetnog gnojiva. Traga se za desecima nestalih pa se strahuje da će broj poginulih biti znatno veći. Među poginulima je i pet vatrogasaca te jedan policajac. 2600 stanovnika je evakuirano.

Prvo se zapalio jedan od dva spremnika amonijaka, koji se koristio za proizvodnju umjetnog gnojiva u obližnoj tvornici, a onda je odjeknula razorna eksplozija.

Uzrok eksplozije u Westu, teksaškom gradiću 130 kilometra od Dallasa, još se ne zna. Policija pretpostavlja da je riječ o slučajno izazvanoj eksploziji.

Lokalna bolnica bila je premala za velik broj ozlijeđenih. Mnogi u kritičnom stanju prebačeni su u obližnji Waco. Lokalno nogometno igralište privremeno je poslužilo za prihvat lakše ozlijeđenih.

Zastrašujući je broj ozlijeđenih. Možemo potvrditi da ima i mrtvih, njihov broj raste iz minutu u minutu, izjavio je glasnogovornik teksaškog ureda za javnu sigurnost D. L. Wilson.

Eksplozija je bila toliko jaka da je seizmološka služba zabilježila podrhtavanje tla jačine 2,1 stupanj prema Richteru i osjetila u krugu od 80 kilometara.

Zbog opasnosti od otrovnih plinova evakuirani su svi stanovnici. Primijećeno je i širenje otvornog dima prema jugu regije. Dodatan problem predstavlja i dolazak snažne oluje. [hrt]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*