U Mostaru noćas aktivirana eksplozivna naprava, oštećen spomenik vojnicima Armije BiH

Nepoznata eksplozivna naprava aktivirana je u noći na ponedjeljak ispred spomen-obilježja poginulim bošnjačkim pripadnicima Armije BiH u središtu Mostara.

Incident se dogodio oko 2.00 sata i tom prilikom je oštećen jedan dio spomenika u obliku cvijeta ljiljana koji je smješten ispred Gradske vijećnice. Prema navodima ravnatelja krim-odjela MUP-a Hercegovačko-neretvanske županija Srećka Bošnjaka u tijeku je očevid i istražne radnje kako bi se rasvijetlile okolnosti podmetanja eksplozivne naprave.

Od trenutka kada je incident prijavljen, pripadnici policije se na mjestu događaja, te su primjetne ophodnje diljem grada. Zatvorena je i središnja gradska prometnica Bulevar koja je bila crta razdvajanja tijekom razornog rata između Bošnjaka i Hrvata u Mostaru.

Spomen-obilježje poginulim bošnjačkim pripadnicima Armije BiH ispred zgrade Gradske vijećnice postavljeno je u travnju prošle godine bez odobrenja gradskih vlasti i izazvalo je političke prijepore između bošnjačkih i hrvatskih stranaka. Otprije se nedaleko od zgrade Vijećnice nalazi spomen-obilježje poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane.

Grupa “Kako još više razbijati Bosnu” preuzela odgovornost

Administratori Facebook stranice “Kako još više razbijati Bosnu” portalu Dnevnog avaza su poslali mail u kojem “preuzimaju odgovornost” za eksploziju u Mostaru.

“Noćas su naši članovi izveli novu akciju. Uklonjen je spomenik naših neprijatelja.Tribaju muslimani skontati da nemaju ništa za tražiti u našoj Republici Herceg-Bosni. Mi se borimo za našu slobodu i nikada nećemo biti dio BiH u kojoj dominira islam”, piše na Facebook statusu ove profašističke grupe iz Hercegovine.

Dnevni avaz piše da je malo vjerojatno da to ima veze da spomenuta grupa na Facebooku ima veze s eksplozijom. Puno vjerojatnije je da administratori situaciju žele iskoristiti za promociju svoje grupe.

1 Comment

  1. Znači počelo je homogeniziranje naroda.Treba skrenuti temu sa “kućice” od 6000 kvadrata.Za očekivati je da se kontrira pa opet..pa opet..pa opet..a kuća se gradi,pare se množe,ima se..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*